Fotball tippemarked: Mål og scorer

Author Image Artikkel av Peter Naame GDC - Icon - Black - Info
Date IconSist oppdatert: 
Del på nettverket ditt
Fotball tippemarked: Mål og scorer

Oddstippere bør alltid holde et godt øye med markeder som har med betting på mål å gjøre. De beste bettingsidene tilbyr mange forskjellige målmarkeder for deg å spille på, slik som totalt antall mål, begge lagene gjør mål og spill på målscorer.

Å spille på fotballodds går dypere enn å bare tippe på hvem som vinner kampen. Målmarkeder gjør at du finner god odds selv når du er usikker på hvem som kommer til å vinne kampen. Dersom du tror det blir en åpen og jevn affære, eller en drøy og kjedelig kamp, så kan du utnytte dette ved å spille på disse markedene.

Denne artikkelen vil gi deg en oversikt over de viktigste målmarkeder som du kan spille på. Her vil du også finne ut hvordan du kan kombinere dem for enda større verdi. Du vil lære deg å plassere spill på målmarkedet, få dypere innsikt i hvordan du skal skaffe informasjon i forkant, samt oppdage oddssidene med best odds.


Forskjellige typer målmarkeder

Før vi dykker inn i det første målmarkedet, vil vi tydeliggjøre at noen bettingsider kan navngi respektive marked litt annerledes. Hvis du noen gang er usikker på hvilken type marked du ser på, kan du alltid sjekke odds-regelboken hos din foretrukne bookmaker for å se reglene for hvert marked tilgjengelig på nettsiden. Her er målmarkedene vi skal gå gjennom:

  1. Begge lagene gjør mål

  2. Totalt antall mål

  3. Kombinere antall mål med begge lagene gjør mål

  4. Kombinere totalt antall mål med kampvinner

  5. Antall lagmål

  6. Eksakt antall mål

  7. Spill på at et lag holder nullen

  8. Første målscorer

  9. Siste målscorer

  10. Scorer mål

  11. Tidspunkt for første mål

  12. Partall eller oddetall

  13. Mål i en gitt periode

Beste oddssider

Begge lagene gjør mål

Dette er et viktig marked når du prøver å finne verdi på en kamp. Du presenteres med to enkle valg. Begge lagene gjør mål – Ja eller nei? Du behøver ikke å spå resultatet for kampen. Dersom du spiller på at begge lagene scorer, så kan det ende 1-1 eller 7-4. Det har ingenting å si, og du vil få en gevinst uansett så lenge begge lag finner nettmaskene i løpet av kampen.

Oddsen på dette markedet varierer fra kamp til kamp. Det avhenger av hvor gode lagene er offensivt og defensivt. Dersom begge lagene liker å legge seg bakpå så vil du finne god odds på at begge lagene gjør mål.

Dersom det er en kamp mellom to ambisiøse lag som gir blaffen i å forsvare seg, så vil oddsen sannsynligvis være mye lavere. Da har du derimot sjansen til å kombinere oddsen med et annet marked som gir deg en høyere totalodds. Dette kommer vi tilbake til senere.

Totalt antall mål

Her spiller på antall scorede mål i løpet av en kamp, hvor målene fra begge lag teller på totalen. Bookmakerne vil sette en linje og la deg spille på om det bli over eller under et visst antall mål. Det vanligste er at linjen er på 2.5. Da kan du spille på under 2.5 mål om du tror det blir en jevn og lavtscorende kamp, eller over 2.5 om du tror målene kommer til å renne inn.

Dersom du spiller på under 2.5 mål, så vil du vinne om det er to mål eller færre i kampen. Det kan ende 0-0, 1-1 eller 1-0 eller 2-0 til hvilket som helst av lagene, og du får en gevinst uansett hvilket av de utfallene kampen ender med. Dersom du spiller over 2.5 mål, så vil du vinne kun om det er tre eller flere mål i kampen.

Noen nyere oddssider tilbyr bare spill på over og under 2.5 mål, men de aller fleste vil tilby spill på under 1.5 mål, 3.5 mål, 4.5 mål osv.

Dersom det er en kamp mellom to lag som er relativt kjedelige å se på, så kan det hende du finner god verdi på å spille over 2.5 mål, mens i kamper mellom to angripende lag, så kan det være at over 3.5 eller 4.5 mål må til for å finne verdi. Dette stemmer også om et storlag møter et lite lag. Om f.eks. England spiller mot San Marino, så vil du ikke finne god odds på over 2.5 mål, men det kan hende over 4.5 mål har odds som passer deg bedre.

Tippe på totalt antall mål

Kombinere antall mål med begge lagene gjør mål

Dersom du ser for deg en åpen og underholdende kamp med to offensive lag, så kan det være lurt å spille et kombispill med begge lagene gjør mål og over 2.5 mål.

Noen oddssider lar deg sette sammen disse spillene manuelt, gjennom såkalte bet builders, mens andre har ferdiglaget odds som du bare kan klikke på og spille. Det er bare å lete seg fram på siden, så finner du det til slutt.

Kombinere totalt antall mål med kampvinner

Dersom du tror at et lag kommer til å vinne kampen, men samtidig at det blir ganske åpent, sånn at det andre laget kommer til mye sjanser, så kan du spille på at ditt lag vinner med 1X2 og at det blir over 2.5 mål i kampen.

Det gir høyere odds enn en ren seier, og på samme måte som over, så finner du det enten som en egen odds, eller som en del av en bet builder.

Antall lagmål

Her gjelder det å tippe hvor mange mål ett lag scorer i en kamp. Hvis du er trygg på at et lag kommer til å score mange mål, men ikke er helt sikker på hvordan de ligger an i forsvar, så kan dette være et veldig godt alternativ for deg.

Eksakt antall mål

Denne er en del vanskeligere enn å tippe over og under antall mål, da du må tippe et eksakt antall som vil bli scoret i kampen. Men dersom du klarer det, så venter mye høyere odds og gevinster på deg.

Her kan det være lurt å gardere seg. Du kan f.eks. plassere et spill på at et lag scorer to ganger, så et annet spill på at laget scorer tre mål. Dette gir deg en ekstra trygghet når du spiller.

Spill på at et lag holder nullen

Dette handler helt enkelt om å spille på om et lag holder nullen i en kamp. Da har det ingenting å si hvor mange mål de scorer, de må simpelthen stoppe motstanderen fra å score i 90 minutter for at du skal vinne. Det er ganske likt det å spille på at laget vinner uten å slippe inn, men her vil du også vinne om kampen ender 0-0. Dette kan lønne seg når du tror et lags motstander er tannløse foran mål, og at det ser ut til å bli en jevn kamp med få mål.

Første målscorer

Dette er et ganske enkelt marked. Det handler rett å slett om å spille på hvilken spiller som scorer det første målet i en kamp. Vanligvis vil dette være en stjernespiss som ofte scorer mål. Oddsen vil vanligvis bli høyere og høyere jo lenger bak på banen du kommer. Det er ikke ofte en forsvarer beveger seg inn i motstanderens 16-meter.

Det kan lønne seg å spille på flere i samme kamp for å gardere seg, og om spilleren du satset på ikke starter, så vil de aller fleste oddssider gi deg pengene tilbake.

Siste målscorer

Enda et enkelt marked. Her må du tippe på hvem som scorer kampens siste mål. Oddsen vil vanligvis være veldig lik oddsen for første målscorer.

Scorer mål

Dette er å tippe på om spilleren kommer på scoringslista i løpet av kampen. Det har ingenting å si når spilleren scorer, så lenge han gjør det. Oddsen vil være mye lavere enn på første og siste målscorer, men du har en mye større sjanse til å vinne her.

Mange bookmakere gir deg nå muligheten til å spille på om en spiller scorer to eller flere i en kamp, eller om spilleren scorer på hodet, frispark, straffespark eller utenfor boksen. Man kan til og med spille på om vedkommende kommer til å score et selvmål, live hos dine foretrukne oddsside!

Tidspunkt for første mål

Her kan du spille på når i kampen det første målet vil komme. Vanligvis er dette inndelt i bolker på 10 minutter. Så det betyr at du kan tippe på at det første målet kommer mellom 0-10 minutter, 11-20 minutter osv.

Andre deler det inn i 15 minutter, så være obs på dette før du plasserer ditt spill.

Partall eller oddetall

Å spille på partall eller oddetall er litt som å spille på rulett. Ren gjetting som nok kan være greit å holde seg unna.

Mål i en gitt periode

Spillene vi har snakket om så langt kan lett deles inn i kortere tidsperioder. Det kan være at du kan spille på om begge lagene gjør mål i første omgang, eller at det kommer over 2.5 mål før pause. Her er det veldig mange muligheter, så hold et øye med disse markedene, da de ofte kan være veldig bra å spille mens kampen pågår.


Hvordan plassere et spill på målmarkeder

Gå inn på din favoritt bettingside, velg kampen du er interessert i, og gå gjennom alle mulige markeder de tilbyr. Her finner vanligvis du totalt antall mål, begge lagene gjør mål og eksakt antall mål så fort du er inne på kampen. Andre markeder som er litt mer uvanlige kan det hende du må scrolle litt ekstra etter. Når du finner markedet du liker, så klikker du helt enkelt på oddsen og velger din innsats.

De tilbys også ofte som live betting, så sjekk gjerne ut vår liste med beste live odds sider.


Tips for å spille på målmarkeder

Følg disse tipsene for å gi deg suksess når du spiller på målmarkeder:

  • Gjør din research. Sjekk hvor ofte lagene scorer, om de scorer hjemme og borte. Husk å se gjennomsnittet av antall mål per kamp, og hvordan de er sammenlignet med over 2.5, 3.5 osv.
  • Forstå konteksten rundt hver kamp. Dersom begge lagene har mye på spill, så kan det fort bli en nervøs stemning og antall mål dropper da fort.
  • Husk å se på alle markeder. Hvis under 2.5 mål føles feil, prøv under 3.5 i stedet.
  • For mer avanserte markeder, prøv de asiatiske totalene. Her kan du få pengene tilbake, tape kun halvparten og ha mer sikkerhet i enkelte tilfeller.
  • Vær ikke redd for å kombiner dine valg. Tror du hjemmelaget vinner og scorer over 2.5 mål? Slå det sammen og vinn mer om du har rett.

Anbefalte oddssider

Bell Icon
Affiliate ansvarsfraskrivelse: Hos Gambling.com ønsker vi å sørge for at spillere blir presentert med de riktige casino og betting tilbudene for dem. Av denne grunn er noen av lenkene til de anbefalte nettsidene affiliate-lenker. Les mer
  1. Krypto som betalingsmetode
    Raske uttak
    Flott oddsutvalg
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    EMIR100
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    21
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    EmirBet Sport tilbyr en vakker plattform med alle de sportene du trenger, så vel som god odds. I tillegg har de et suverent bra utvalg av betalingsmetoder.
  2. VIP-program på 5 nivåer med cashback
    Sports-jackpott og kombinasjonsboost
    50% reloadbonus på sport opp til 5000 kr
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Ja
    Livebetting
    14
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Quick Win Sports lever opp til navnet. Her går det fort unna, og du blir belønnet godt som oddsspiller.
  3. Live-strømming av fotball
    Bet builders på mange idretter
    Bra utvalg av spill på politikk
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Ja
    Livebetting
    9
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Goldenbet lar deg bruke en flott velkomstbonus mens du ser på utvalgte kamper. Her finner du bet builders og alt du trenger i en bettingside.
  4. Raske og effektive betalingsmetoder
    Lisensiert og sikker oddsside
    Odds på vinteridrett du ikke finner mange andre steder
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    9
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Nine Casino Sport er ny, men har allerede et bredt utvalg av idretter å spille på, og har odds på alt norske spillere liker
  5. Stort og bredt utvalg av idretter
    En flott og rettferdig velkomstbonus
    Optimalisert for bruk på mobilen
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Ja
    Livebetting
    21
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Guts har holdt det gående siden 2013, og har levert sportsspill på høyt nivå til det norske folk. Her finner du en side med en flott bonus og et strålende produkt
  6. Stort utvalg av e-sport
    Alle store ligaer fra hele verden
    Kombinasjonsspill gir en boost
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    15
    Bet Builder
    Nei
    Cash Out
    Ja
    Med sitt unike tema fra antikkens Roma, så er Casinoly noe helt spesielt. Siden har både casino og odds, og man får et utrolig bredt utvalg av idretter å spille på.
  7. Gratisspill verdt 200 kr hver mandag
    10% cashback på tap på sport
    Leaderboards med pengepremier
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Ja
    Livebetting
    17
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Monster Casino Sport er en ny bettingside fra et godt etablert casino. Monster har et fint velkomsttilbud, gratisspill hver uke og cashback på 10%.
  8. En bra bonus som er enkel å forstå
    Bra utvalg av sport å spille på
    Oddsen er god
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    27
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Mr Play er en veldig solid oddsside som har fått et godt rykte på seg. Det er mye her å like, og det er en strålende side å spille på.
  9. Mr Green har et bredt utvalg å spille på
    Mange kampanjer for oddsspillere
    Ekstremt brukervennlig og lett å bruke
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    22
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Mr Green har holdt på siden 2008, og mens det hovedsaklig er en casinoside, så har oddsproduktet deres også blitt svært bra etterhvert
  10. Et skikkelig godt utvalg av sport å spille på
    Konstante tilbud og cashback til deg
    Et flott lojalitetsprogram
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    22
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Nei
    Powbet ankommer markedet med et bredt utvalg av sport og markeder å tippe på. Her er det garantert noe for deg.
  11. En enkel bonus
    Mye å spille på
    Gode odds
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    23
    Bet Builder
    Nei
    Cash Out
    Nei
    Betway er en av de store som har absolutt alt du kan tenke deg fra en oddsside. Her finner du utrolig mye spennende
  12. Stort og godt utvalg av sport
    Live betting i fokus
    Bra odds
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    23
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Nei
    Karamba har et godt og bredt utvalg av sport, og har stort sett alt du kunne tenke deg. Her blir du virkelig satt pris på som spiller
  13. Et strålende sportsutvalg
    Massevis av spesialspill
    Månedlige gratisspill
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    DACH100S
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    13
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Dachbet Sport er en strålende ny spillleverandør med et nettsted som er ideelt optimalisert for mobilspill og et bredt utvalg av spilltilbud.
  14. En oddsside som er veldig lett å bruke
    Et godt utvalg av sport å spille på
    God odds
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    30
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Hopa er en oddsside som har utrolig mye godt å velge mellom. Her finner du alt du kunne tenke deg.
  15. Godt tilbud av sport
    Veldig flott bonus
    Bra odds og mange markeder
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Nei
    Livebetting
    20
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Zulabet er ganske nytt, men har raskt etablert seg som en pålitelig aktør. Her er det veldig mye å velge i for deg som oddsspiller
  16. 15% cashback hver uke
    Massevis av live streaming
    Odds jackpotter
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    FB200
    Live Strømming
    Ja
    Livebetting
    10
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
  17. Et helt vilt utvalg av markeder
    Veldig god odds
    En komplett oddsside
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Ja
    Livebetting
    27
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Slottica har vanvittig mange markeder å spille på, og oddsen er veldig god. Og med et godt livetilbud, så har de alt du trenger.
  18. Strålende mobilopplevelse
    Gode betalingsmetoder
    Spesielt gode på live bettingt
    Kampanje kode
    Tooltip Kode som kreves for velkomstbonusen (om den kreves)
    ikke påkrevd
    Live Strømming
    Ja
    Livebetting
    24
    Bet Builder
    Ja
    Cash Out
    Ja
    Revolution tilbyr massevis av muligheter for oddspill, både før og under kamper. Funker strålende på mobilen, så bare sett i gang.

Oppdatert av GDC - Icon - Black - Info

Peter Naame

Last Updated Icon

Sist oppdatert:  

Del:
Facebook Icon Twitter Icon Linkedin Icon Email Icon Copy Link Icon